PESTO CYTRYNOWE BIO 135 g – TERRE DI LIGURIA

16,15  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
olej słonecznikowy* (60 %), koncentrat z bazylii* (19%), ORZECHY NERKOWCA * (11 %), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* (6 %), sól, ser Parmezan*(2%) ( MLEKO*, sól, podpuszczka mikrobiologiczna), skórka cytrynowa* (1,5 %), ocet winny*, czosnek*, naturalny aromat cytrynowy*, orzeszki pinii* (0,4 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas mlekowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Na 100 g pesto zuŻYTO59 g świezej bazylii. Produkt niepasteryzowany. Znakomity ekologiczny włoski sos z regionu Ligurii. Zankomity do makaronu, do bruschetty, caprese (sałatka z pomdora i mozzarelli) lub białego twarogu itp.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2717 kJ/649 kcal
Tłuszcz – 67 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 7,9 g
Węglowodany – 4,4 g
w tym cukry – 1,6 g
Białko – 3,4 g
Sól – 4,3 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 15 dni.

Informacje dodatkowe

Waga 025 kg
Producent