SOS SOJOWY SHOYU ŁAGODNY BIO 500 ml – LIMA

31,55  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
woda, soja*, pszenica*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*składniki ekologiczne)

OPIS
Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem – jest to wynik fermentacji pszenicy. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania, najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracił charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami, w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami. Produkt pasteryzowany.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 254 kJ / 61 kcal
Tłuszcz – 0,10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 4,90 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 9,60 g
Sól – 14 g

Informacje dodatkowe

Waga09 kg
Producent

PKWiU