SKŁADNIKI
uwodnione pomidory suszone* 55 %, pulpa pomidorowa 10 %, olej słonecznikowy*, koncentrat pomidorowy* 7 %, oliwa z oliwek extra virgin*, ocet jabłkowy*, SER Parmigiano Reggiano DOP* (MLEKO krowie*, sól, podpuszczka), SER pecorino* (MLEKO owcze*, podpuszczka), sól, pieprz*, chilli*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne pesto czerwone z suszonych pomidorów. Pesto jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu. Należy je jedynie dodać do makaronu, tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 605 kJ /144 kcal
Tłuszcz – 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,0 g
Węglowodany – 5,2 g
w tym cukry – 3,9 g
Białko – 2,3 g
Sól – 2,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Specyfikacja:
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | – |
Masa netto (g) | 130 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 180 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 5.60 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 5.60 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 8.70 |
Producent | ALCE NERO (włoskie produkty) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | ALCE NERO S.P.A. VIA PALAZZETTI 5C. 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO) |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
Kraj pochodzenia | Włochy |