SKŁADNIKI
kapary*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Zielone kapary konserwowane w solance. Produkt pasteryzowany.
Idealny jako aperitif, przystawka lub jako przyprawa do sałatek, pizzy, bruschetty oraz pierwszych lub drugich dań na bazie mięsa lub ryb.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 97 kJ/23 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,4 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 1,9 g
Sól: 5,85 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.
Specyfikacja:
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 12.80 |
Masa netto (g) | 1200 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 18.00 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 180 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 7.00 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
Producent | BIO ORGANICA ITALIA (przetwory warzywne) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | SP 65 – 71042 Cerignola (FG) – ITALY |
Produkt chłodniczy | tak |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
Kraj pochodzenia | Włochy |