SKŁADNIKI
groch zielony połówki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych. Świetnie nadaje się do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów oraz jako dodatek do dań obiadowych i zup.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1276 kJ / 303 kcal
Tłuszcz – 1,4 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 41 g,
w tym cukry – 3,5 g
Błonnik – 17 g
Białko – 23 g
Sól – 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Specyfikacja:
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 16.00 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 5.00 |
Masa netto (g) | 500 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 8.00 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 90 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
Producent | BIO PLANET – seria ZIELONA (strączkowe) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Słowacja |
Kraj pochodzenia | Słowacja |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |