SKŁADNIKI
woda, SOJA* (14,9 %), regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego, substancja wiążąca: chlorek wapnia. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Tofu soft (miękkie) ma bardzo delikatny smak i jedwabistą konsystencję.
Wysoka zawartość biała – 42 % wartości energetycznej produktu pochodzi z białka. Niska zawartość tłuszczu.
Idealna alternatywa dla JAJEK i sera. Świetny dodatek do zup, sałatek i deserów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 197 kJ/47 kcal
Tłuszcz: 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 0,6 g
w tym cukry: 0,6 g
Białko: 5,0 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku i spożyć w ciągu 2 dni.
Specyfikacja:
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 10.50 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 30 |
Masa netto (g) | 340 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 4.80 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 7.90 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Producent | MORI-NU (tofu) |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | Pacific Nutritional Foods |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |