SKŁADNIKI
filety z SARDELI 60 % (SARDELE, sól), ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin 40 %. 40 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.
OPIS
Sardela europejska (Engraulis encrasicolus), złowiona w północno-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 27.VIII), podobszar połowu: Zatoka Biskajska.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO ODSĄCZENIU
Energia: 729 kJ/174 kcal
Tłuszcz: 13 g
w tym kwasy nasycone: 2,0 g
jednonienasycone: 7,0 g
wielonienasycone: 2,6 g
Węglowodany: 0,3 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 23 g
Sól: 10 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce w niemetalowym pojemniku i spożyć w ciągu 3 dni.
Specyfikacja:
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 10.00 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 2.00 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 5.00 |
Masa netto (g) | 50 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 90 |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | ANTONIO PÉREZ LAFUENTE. S.A. . C/ XUNQUEIRA 3. 36620 VILANOVA DE AROUSA (PONTEVEDRA) |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Kraj pochodzenia | Hiszpania |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Hiszpania |
Producent | PAN DO MAR (rybołówstwo zrównoważone) |
Certyfikaty inne | Zrównoważone rybołówstwo |