SKŁADNIKI
KAŁAMARNICA gotowana na parze 75 %, ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin 24 %, sól morska. 24 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.
OPIS
Produkt sterylizowany. Kałamarnica Humboldta (Dosidicus gigas) złowiona w południowo-wschodniej części Oceanu Spokojnego (FAO 87.I.13).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO ODSĄCZENIU
Energia: 1296 kJ/312 kcal
Tłuszcz: 24,8 g
w tym kwasy nasycone: 4,8 g
jednonienasycone: 15 g
wielonienasycone: 3,7 g
Węglowodany: < 2,0 g
w tym cukry: < 1,0 g
Błonnik: <1,0 g
Białko: 21,6 g
Sól: 0,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce w niemetalowym pojemniku i spożyć w ciągu 3 dni
Specyfikacja:
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | – |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 11.00 |
Masa netto (g) | 120 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 3.00 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 360 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 7.00 |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | ANTONIO PÉREZ LAFUENTE. S.A. . C/ XUNQUEIRA 3. 36620 VILANOVA DE AROUSA (PONTEVEDRA) |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Kraj pochodzenia | Hiszpania |
Producent | PAN DO MAR (rybołówstwo zrównoważone) |
Certyfikaty inne | Zrównoważone rybołówstwo |