SKŁADNIKI
DORSZ bałtycki rozdrobniony 47 %, olej rzepakowy 16 %, kasza jaglana 14 %, cebula smażona 12 %, koncentrat pomidorowy 7 %, sól, papryka słodka, suszone pomidory, substancja słodząca: ksylitol, pieprz.
DORSZ bałtycki (Gadus morhua callarias) złowiony w Morzu Bałtyckim (Obszar połowu FAO 27 Północno-wschodni Atlantyk, podobszar połowu: Morze Bałtyckie (Rejon III d), narzędzia połowowe: włoki denne lub sieci stawne)
OPIS
Konserwa rybna sterylizowana. Zawiera substancję słodzącą.
Połączenie dorsza z suszonymi pomidorami dało wspaniały efekt: oba smaki wzajemnie się przenikają, tworzą pyszny produkt, który idealnie nadaje się do smarowania pieczywa.
Wysoka zawartość białka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 892 kJ/213 kcal
Tłuszcz: 9,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 4,1 g
Białko: 12 g
Sól: 1,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 48 godzin.
Specyfikacja:
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | „STUDIO 3” LESŁAW PYDYNOWSKI. ul.Emilii Gierczak 37. 78-100 KOŁOBRZEG |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 120 |
Masa netto (g) | 140 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 7.00 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 7.00 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 8.00 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
Producent | KUTER FISH (pasty rybne) |
Kraj pochodzenia | Polska |