BATON FRUPP LIOFILIZOWANY WIŚNIOWY BEZGLUTENOWY 10 g - CELIKO
BATON FRUPP WIŚNIOWY BEZGLUTENOWY 10 g – CELIKO
3,82  brutto Dodaj do koszyka

BATON FRUPP WIŚNIOWY BEZGLUTENOWY 10 g – CELIKO

3,82  brutto

635 w magazynie

Mamy zapas, Ale nie zawsze tak jest ;)

SKŁADNIKI
wiśnia (31%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).

OPIS
Wiśnie są źródłem żelaza, miedzi, sodu, manganu, potasu, fosforu, wapnia oraz zawierają witaminę A, C i K i niewielką ilość witamin z grupy B. Działają terapeutycznie, przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Znajduje się w nich sporo cennych przeciwutleniaczy, m.in. antocyjanów. Bioflawonoidy w nich zawarte eliminują wolne rodniki i spowalniają procesy starzenia. Regularne spożywanie wiśni i jej przetworów wspomaga oczyszczanie organizmu, pobudza przemianę materii i wydzielanie soków trawiennych. Owoce wiśni skutecznie stosuje się w leczeniu kamicy nerkowej i schorzeń pęcherza moczowego. Wiśnie wzmacniają pracę mięśnia sercowego i zapobiegają chorobom układu krążenia oraz regulują gospodarkę kwasowo-zasadową w organizmie.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1408 kJ / 335 kcal
Tłuszcz: 1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 49 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,03 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga0,02 kg
Producent

PKWiU