FILTRY PAPIEROWE DO DRIPPERA V60-02 (40 szt.) – HARIO

22,34  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

OPIS
Kawa zaparzona w dripperze V60 przy użyciu papierowych filtrów jest klarowna i aromatyczna. Dzięki temu, że woda przepływa przez zmielone ziarno w sposób grawitacyjny napar zdąży wyciągnąć najprzyjemniejsze nuty nawet z bardzo jasno palonych kaw. W dripperze można zaparzać również średnio i ciemno palone kawy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Złóż filtr papierowy wzdłuż szwów i umieść go w filiżance (250 ml). Wsyp średnio zmieloną kawę (6 g) i delikatnie wyrównaj poziom powierzchni (w tym celu potrząśnij filtrem)
2. Zagotuj wodę, odczekaj chwilę i zalej kawę małą ilością wody. Wodę należy lać po ściance filtra, nie bezpośrednio na powierzchnię kawy. Pozostawić na 30 sekund.
3. Dolewaj resztę wody okrężnymi ruchami, aż do uzyskania całego naparu.
Proces parzenia powinien trwać nie dłużej niż 3 minuty. Kawę najlepiej pić dopiero, gdy ostygnie do 70 stopni Celsjusza.

ZALECANY SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga0,07 kg