MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO RAJ

6,86  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
mąka ŻYTNIA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

OPIS
Ekologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1362 kJ / 323 kcal
Tłuszcz – 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 61 g
w tym cukry – 10 g
Błonnik – 13 g
Białko – 9,5 g
Sól – 0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga1,02 kg
Producent

PKWiU