SKŁADNIKI
ekologiczny małż – omułek (MIĘCZAKI) chilijski (Mytilus chilensis).
OPIS
Produkt głęboko mrożony. Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu.
Metoda produkcji: wyhodowane.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Produkt gotowy do spożycia po rozmrożeniu, zastosowaniu obróbki termicznej (np. duszenie, smażenie, pieczenie) i usunięciu muszli.
UWAGA
Muszla nie nadaje się do spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 415 kJ/99 kcal
Tłuszcz: 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 4,3 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 14 g
Sól: 0,82 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
– lodówce: 1 dzień
– zamrażarce w temperaturze – 6 stopni Celsjusza: 1 tydzień
– zamrażarce w temperaturze – 12 stopni Celsjusza: 1 miesiąc
– zamrażarce w temperaturze powyżej – 18 stopni Celsjusza: do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu