MIÓD MANUKA-KANUKA BIO 350 g – DE TRAAY

122,40  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
miód manuka-kanuka*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Miód powstaje jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii.
Źródłem nektaru i pyłku, z których powstaje miód manuka – kanuka są kwiaty z tzw. drzewa herbacianego.
Kwiat kanuka zyskał naukową nazwę Kunzea ericoides, podczas gdy manuka nazwana została Leptospermum scoparium.
Miód zawiera methylglyoxal (MGO) w ilości 100 mg/kg, który odpowiada za procesy antybakteryjne.
Ten ciemny płynny miód ma pyszny specyficzny smak. Idealny do herbaty, twarogu lub po prostu na łyżkę!
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1369 kJ/325 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 81 g
w tym cukry: 81 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0 g

UWAGA
Produkt nieodpowiedni dla dzieci poniżej 12 miesiąca życia.
Skrystalizowany miód należy delikatnie podgrzać w kąpieli wodnej.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej.

Informacje dodatkowe

Producent