UMEBOSHI (MORELE JAPOŃSKIE KISZONE) BIO 125 g (SŁOIK) – ARCHE

32,93  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
morele japońskie* (80 %) (Prunus mume), sól morska, liście shiso – pachnotka zwyczajna* (Perilla frutescens) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela. Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości. Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.
Morele umeboshi można jeść jako dodatek do obiadów, można je dodawać do mięs i pieczeni. W Japonii popularny jest ryż umeboshi. Można je też zalewać ciepłą wodą, dodać plasterki imbiru i łyżkę miodu. Tak powstały napój jest dobrym sposobem na przeziębienie.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 150 kJ/36 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
w tym kwasy nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 1,6 g
Sól: 15,3 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga0,14 kg
Producent