SKŁADNIKI
mąka z kukurydzy białej*, kurkuma w proszku* 5 %, pieprz czarny* 0,2 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1561 kJ / 368 kcal
Tłuszcz: 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 78 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 2,7 g
Białko: 7,1 g
Sól: 0 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 10 – 12 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu