PEKTYNA JABŁKOWA DO DŻEMÓW 150 g – BATOM (PRODUKT SEZONOWY)

41,04  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
pektyna amidowana 100%

UWAGI

Produkt sezonowy – dostępny od czerwca do sierpnia (włącznie).

OPIS
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do owoców gotowanych z dodatkiem pektyny  dodajemy cukier gdy owoce są całkowicie miękkie. 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzechy, soję, seler i sezam.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga015 kg
Producent

PKWiU