MAKARON RAMEN Z RYŻU CZARNEGO W STYLU JAPOŃSKIM GNIAZDA BEZGLUTENOWY BIO 280 g – KING SOBA

22,54  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
ryż czarny* 55 %, mąka z brązowego ryżu*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Opakowanie zawiera 4 gniazdka makaronu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Doprowadź do wrzenia 1 l wody, następnie włóż do niej makaron (1 gniazdko na osobę). Gdy makaron zacznie się rozwijać rozdziel go delikatnie widelcem, po czym zmniejsz ogień na średni.
Gotuj przez 2-3 minuty lub do czasu, aż makaron zmięknie.
Przecedź makaron przez sito i lekko przepłucz w zimnej wodzie.
Propozycja podania: dodaj do grzybów podsmażonych z czosnkiem i świeżymi ziołami lub połącz z zupą miso aby uzyskać tradycyjną japońską potrawę.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1500 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 1,4 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy, nasiona sezamu, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.

Informacje dodatkowe

Waga028 kg
Producent