MAKARON (SEMOLINOWY) SPAGHETTI BIO 500 g – ALCE NERO

9,51  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
semolina z pszenicy durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania ‘al dente’: 11 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1474 kJ/351 kcal
Tłuszcz – 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 73 g
w tym cukry – 3,1 g
Błonnik – 2,9 g
Białko – 11 g
Sól – 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga054 kg
Producent

PKWiU