MĄKA Z ŻOŁĘDZI BEZGLUTENOWA BIO 500 g – DARY NATURY

11,86  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
żołędzie* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby.
Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi).

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Informacje dodatkowe

Waga055 kg
Producent

PKWiU