MIESZANKA NA SERNIK BEZGLUTENOWA BIO 485 g (295 g + 190 g) – BAUCK HOF

16,07  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
płatki owsiane pełnoziarniste* (bezglutenowe) 47 %, surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, cynamon* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Opakowanie zawiera 295 g mieszanki do spodu sernika  i 190 g mieszanki do masy serowej.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1617 kJ/382 kcal
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: 46 g
Błonnik: 4,6 g
Białko: 6,2 g
Sól: < 0,01 g 

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy i nasiona sezamu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dodatkowe składniki potrzebne do przygotowania sernika: 4 jaja, 125 g masła, 750 g zmielonego twarogu, sok z 1/2 cytryny
Wersja wegańska: 125 g margaryny, 750 g jogurtu sojowego naturalnego lub waniliowego, sok z 1/2 cytryny
Roztopić masło lub margarynę na patelelni i dodać do mieszanki do spodu sernika, dokładnie wymieszać. Przełożyć spód do okrągłej 24 cm natłuszczonej lub naoliwionej formy do pieczenia. Docisnąć równomiernie spód i boki formy (2 cm) za pomocą wilgotnej łyżki. Jaja, zmielony twaróg i sok z cytryny włożyć do miski i wymieszać energicznie za pomocą trzepaczki z mieszanką do masy serowej. W wersji wegańskiej zastosować jogurt sojowy naturalny i sok z cytryny. Masę serową lub w wersji wegańskiej masę na bazie soi wylać na spód do sernika i równomiernie rozprowadzić. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200 stopni Celsjusza) z funkcją grzania góra-dół i piec przez 50 – 60 minut. Ciasto jest upieczone gdy brzegi są brązowe a masa serowa jest ścięta z wierzchu. Pozostawić do wystudzenia przed krojeniem.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Informacje dodatkowe

Waga05 kg
Producent