AGARANTA (ŚRODEK ŻELUJĄCY) BEZGLUTENOWA BIO 18 g – BIO VEGAN

7,99  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
agar agar* – substancja żelująca, maranta w proszku*, winiany potasu – regulator kwasowości (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Środek żelujący do żywności. Opakowanie zawiera 3 sugerowane porcje produktu po 6 g.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszaj 6 g (1 łyżka) agaranty w 100 ml zimnej wody do uzyskania gładkiej masy, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając. Dla zimnych produktów: wymieszaj 6 g (1 łyżka) agaranty w 100 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia i gotuj 1 minutę ciągle mieszając. Ostudź i stopniowo dodawaj zimne składniki. Nie zmieniaj kolejności. Optymalną konsystencję żelową uzyskuje się po 3 godzinach przechowywania w lodówce.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1017 kJ / 245 kcal;
Tłuszcz: < 0,5 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 33 g;
w tym cukry: < 0,5 g;
Błonnik: 50 g
Białko: < 0,5 g;
Sól: 0,34 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu



Informacje dodatkowe

Waga003 kg
Producent

PKWiU