PAPIER RYŻOWY BEZGLUTENOWY BIO 150 g (15 szt.) – TERRASANA

17,64  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
ryż biały*, sól, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Papier ryżowy służy głównie do przyrządzenia summer rolls (ruloniki wypełnione farszem z surowych składników, niepoddanych obróbce cieplnej) lub spring rolls (ruloniki wypełnione farszem i smażone na gorącym tłuszczu do uzyskania złotawego odcienia i odpowiedniej chrupkości).  

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1433 kJ / 345 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 83,2 g
w tym cukry: 0,4 g
Błonnik: 0,8 g
Białko: 2,7 g
Sól: 2,4 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Pokrój nadzienie w cienkie paski
2. Umieść arkusz papieru ryżowego w gorącej (nie wrzącej) wodzie aż zmięknie i stanie się giętki (ok. 20-30 sekund)
3. Wyjmij arkusz z wody
4. Umieść nadzienie na środku arkusza
5. Zawiń do góry boki i dół arkusza
6. Zawiń całość, aby stworzyć zgrabny kształt rolki

Propozycja nadzienia
paski lub plastry marchwi, cebuli dymki, papryki, ogórka, awokado, papryki chili, kiełki fasoli, mango, kolendry, mięty, makaronu ryżowego, imbiru, krewetek


ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Informacje dodatkowe

Waga017 kg
Producent

PKWiU