MIESZANKA NA RISOTTO ORKISZOWE Z SUSZONYMI WARZYWAMI I GRZYBAMI BIO 210 g – PROBIO

14,30  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
kernotto z PSZENICY orkisz* (pęczak) 86,7 %, suszone warzywa* zmiennych proporcjach (marchew*, pietruszka*, cebula*, czerwona papryka*, zielona papryka*), suszone grzyby* (shiitake* 1,9 %, borowik* 1,4 %), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Mieszanka sypka do przygotowania potrawy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość woreczka (kernotto orkiszowe) przepłukać pod bieżącą wodą, włożyć do garnka, dodać zawartość drugiego woreczka, wlać 600 ml wody, dodać 1 łyżeczkę oleju.
Doprowadzić do wrzenia i gotować bez mieszania przez 30 minut pod przykryciem na średnim ogniu. Podawać na ciepło, posypane tartym serem.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1460 kJ/349 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Weglowodany: 58 g
w tym cukry: 9,4 g
Błonnik: 8,0 g
Białko: 15 g
Sól: 2,5 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy, nasiona SEZAMU i seler.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza

Informacje dodatkowe

Waga023 kg
Producent