FASOLKA ADZUKI BIO 1 kg – BIO PLANET

25,09  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI

fasolka adzuki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

                                                                                                                                                               

OPIS

Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy  jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

 uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna – 1534 kJ / 363 kcal

Tłuszcz – 0,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g

Węglowodany – 63 g

w tym cukry – 0 g

Błonnik – 13 g

Białko – 20 g

Sól – 0 g

 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga102 kg
Producent

PKWiU